Wasdroger

 

De hoeveelheid was in uw wasdroger

 Probeer uw machine niet te vol te beladen. In het gebruiksboekje van uw machine kunt u vinden hoeveel wasgoed geschikt is voor uw type apparaat. Houdt u zich daaraan, dan heeft u langer plezier van uw wasdroger.

 
Het gebruik van wasverzachtende middelen

Uw was die u in de wasdroger wil laten drogen kunt u beter niet wassen met een wasverzachter. Wasverzachter kan schadelijk zijn voor de machine en bovendien wordt de was die u in de wasdroger doet, door het droogprogramma al lekker zacht. Wasverzachter zal zich hechten in uw wasdroger waardoor het droogresultaat vermindert. De lekker ruikende droogtrommeldoekjes kunt u ook beter niet gebruiken want dit gebruik creëert een filmlaag over de sensoren. Hierdoor doen de voelers van de machine het minder goed en daardoor wordt de was niet meer zo droog.


Het droogprogramma

Het te kiezen droogprogramma is afhankelijk van het type wasgoed dat u wil drogen. Kies altijd het juiste progamma voor uw wasgoed, de voorschriften kunt u vinden op de waslabels in uw wasgoed. Twijfelt u over de betekenis, raadpleeg dan de wasvoorschriften op onze site. Te lang of te heet drogen kan namelijk een schadelijk effect hebben op bepaalde stoffen!


Langer plezier van uw machine

Maak na ieder gebruik van uw wasdroger de filter schoon en controleer regelmatig uw condensor. Hierdoor houdt u de luchtcirculatie in de machine op peil en blijft hij goed zijn werk doen.

Bron: Jarenlange ervaring met alle merken witgoed.