Wasautomaten

 

De hoeveelheid was in uw machine
Probeer uw machine niet te vol te stoppen. Let op de trommelgrootte van uw apparaat. Laat altijd genoeg ruimte over om het water en het wasmiddel hun werk te laten doen.
 
Het gebruik van wasmiddelen
Gebruik liever geen vloeibaar wasmiddel. Dit lost niet genoeg op bij lagere temperaturen en hecht zich in uw machine. Dit komt de levensduur van uw apparaat niet ten goede! Gebruik voor uw witte en bonte was de daarvoor bedoelde waspoeder. Op de verpakking van de wasmiddelen staat aangegeven hoeveel u ervan moet gebruiken. Maak gebruik van bijgeleverde maatschepjes en/of wasbolletjes om overdosering te voorkomen.
 
Het wasprogramma
Het wasprogramma is afhankelijk van het type wasgoed. Kijk in uw aangeschafte producten naar de wasvoorschriften die te vinden zijn op de labeltjes en houd u daaraan. Voor het behoud van uw machine kunt u het beste 1 x in de maand een was op 95 graden draaien. Dit zorgt er voor dat restjes wasmiddelen en eventuele organismen wegspoelen.
 
Langer plezier van uw machine
Controleer regelmatig de filter van uw wasmachine.Hier kunnen bijvoorbeeld bh-beugels, muntstukken en/of haarklipjes in komen te zitten. Hierdoor kan de machine verstoppen.
 
Bron: Jarenlange ervaring met alle merken witgoed.