Vaatwasser

Het inladen van uw vaatwasser

Probeer uw machine zo efficiënt mogelijk in te laden. Zet geen vaat over elkaar heen, maar houd het gescheiden in de machine zodat het de ruimte heeft om schoon te worden. Zet uw messen altijd met de scherpe kant naar boven, anders maken deze het draagmandje kapot. Als het bestek er daardoor doorheen valt, houdt dit de sproeiarmen tegen. Zorg dat u zo weinig mogelijk etensresten op uw vaat laat zitten.


Wastabletten, zout en glansspoelmiddel

U kunt het beste een tablet gebruiken voor het wassen van uw vaat in de machine. Glansspoelmiddelen en onthardingszout kunt u het beste separaat gebruiken. Deze producten doen los van elkaar hun werk het meest effectief.

Het wasprogramma

Het te kiezen wasprogramma is afhankelijk van uw vaat. Bij gewone vaat kunt u, om tevens energie te besparen, het 50 gradenprogramma prima gebruiken. Bij wat vuilere vaat en/of pannen kunt u kiezen voor een heter wasprogramma.

Langer plezier van uw machine

Leeg regelmatig de filter van uw vaatwasser. Houd deze goed schoon. Zorg ervoor dat uw vaat zonder etensresten de vaatwasser in gaat. Etensresten zoals rijstkorrels kunnen zich hechten in de sproeiarmen van uw vaatwasser waardoor de machine zijn werk niet meer goed kan uitvoeren. Mochten de sproeiarmen toch verstopt zijn, dan kunt u deze vrij gemakkelijk loskoppelen en ontdoen van de etensresten die zich hebben aangehecht.

Bron: Jarenlange ervaring met alle merken witgoed.